SVH H2 promoveert (alsnog) naar de Reserve Eerste Klasse en versterkt zich met Barendrechts trio

Heren 2 werd het afgelopen seizoen tweede in de reserve tweede klasse, met één doelpunt verschil liep het team het kampioenschap mis. Maar wat blijkt: de Zijl slaat promotie af en SVH mag alsnog naar de Reserve Eerste klasse!

Heren 2, nu dus nieuwkomer in de Reserve Eerste Klasse, versterkt zich direct met niet één of twee maar met drie nieuwe spelers. ZPB'ers Yorick ter Heegde (27jr), Jaap Zwetsloot (31jr) en Robin van Bommel (26jr) maken de overstap naar SVH. Alle drie de waterpoloërs wonen in Rotterdam en zijn toe aan een nieuwe uitdaging.

Helemaal nieuw is Yorick ter Heegde niet in Rotterdam-Noord, hij speelde al eerder in het eerste team en keert nu na twee jaar terug als midvoor bij heren 2. Ook gaf hij het afgelopen seizoen training aan de BJ van SVH. Robin van Bommel is net als ter Heegde bij ZPB opgegroeid en heeft veel vrijwilligerswerk voor de club gedaan. De linkshander werkt en woont dichtbij de Wilgenring en kiest nu voor de overstap naar een fanatiek recreanten niveau. Jaap Zwetsloot ziet dit voordeel ook bij SVH. De spelverdeler begon zijn waterpolocarrière bij Olde Vechte in Ommen, speelde bij Het Ravijn in Nijverdal en sinds zijn twintigste in de Hoofdklasse bij ZPB. Al die ervaring neemt hij nu mee naar Hillegersberg/Schiebroek waar hij sinds kort ook woont.

De heren speelden het afgelopen jaar samen in ZPB heren 2, het team waarmee ze onder andere twee keer op rij de ManMeerCup wonnen en derde werden in de reserve Eredivisie. Zwetsloot maakte 48 goals voor zijn team en was daarmee de topscoorder.

"Met het aantrekken van deze drie toppers ben ik er zeker van dat we hoge ogen kunnen gooien in de Reserve Eerste Klasse en de ManMeerCup. We krijgen met deze spelers een flinke kwaliteitsinjectie!" aldus Bart Boevink de nieuwe coach van SVH heren 2. Ook heren 1 coach Joost Vlag ziet alleen maar voordelen: "De komst van Jaap, Robin en Yorick maakt de herenselectie sterker wat super is voor de club."

Foto's van Jaap Zwetsloot en Robin van Bommel, bron ManMeerCup.nl

Foto: Yorick ter Heegde, halve finale ManMeerCup 2013.