Het Y 3 – SVH 2

Afgelopen woensdagavond, rond half negen, verzamelde zich een stel jonge Rotterdamse honden en een Amsterdamse reus van SVH2 in het mooiste zwembad van de wereld: http://www.at5.nl/artikelen/162818/noorderparkbad_...
Het Y 3 onder leiding van SVH-er Leon Neve had er alles aangedaan om de wedstrijd te ontregelen:
Verplaatsen vanwege wintersport
Jurytafel spoedcursus die gegeven moest worden door Peter Zwamborn
Spelen zonder zichtbare 30-seconde klok
Scheidsrechter naar het verkeerde zwembad gestuurd (de overgebleven heer in het oranje floot in zijn eentje een goede partij) Witte caps lenen van SVH-spelers

SVH start de wedstrijd rustig, maar liep al snel tegen een domper aan, Jan-Maarten de Reus moest zich laten verzorgen aan een bloedneus. Adriaan Ruesink en Erik Versluis mochten vlot de hoek opzoeken voor een U20. Het Y kwam op voorsprong en had daar ook nog het geluk van een van richting veranderd schot via Jelmer van de Sanden voor nodig. De 1e manmeer voor SVH werd direct binnen geschoten door Adriaan Ruesink.

In de twee periode liep SVH vlot weg bij de Amsterdammers, Leon had zijn ploeg
verdedigend duidelijk ingesteld op de linkerflank, maar Peter Zwamborn vanaf rechts had daar geen boodschap aan en schoot laag in de korte hoek. SVH bleef de counter zwemmen en kwam via Erik Versluis vrij voor de keeper te liggen. Via twee identieke overtalsituatie via Peter Zwamborn en een makkelijk gegeven strafworp aan Michael MacDonald liep SVH uit naar 1 – 6.

Al vlot na de helftwissel mocht Dave Kortvriend naar de hoek, 020 nam een time-out maar tot een
fatsoenlijk oplossing kwam de mannen niet. Jan-Maarten de Reus mocht in de daarop volgende counter lang dreigen en joeg de bal diagonaal de kruising in. Het Y maakte halverwege pas zijn tweede doelpunt vanaf de midvoor. De Amsterdammer in Rotterdamse dienst maakte uit een counter 2-8, wedstrijd in de tas. De midvoor van Het Y dacht niet meer aan terugzwemmen waarna Jelmer van de Sanden snel het volgende doelpunt op het formulier zette.

Adriaan Ruesink kwam als eerste op het formulier in de 4
e periode met een u20, wederom was de verdediging van Peter Versluis niet verslaan. Ook de laatste manmeer van de wedstrijd was voor de Rotterdamse goali. Het Y maakte score enigszins dragelijk door Jelmer in de draaimolen te zetten en een contra-aanval af te ronden. Slotakkoord; Peter Zwamborn met een herkenbare steal vanaf eigen helft.

Het Y 3 – SVH 2,
Eindstand 4 – 11
Doelpunten SVH: Peter Zwamborn 5x, Jan Maarten de Reus 2x, Erik Versluis, Jelmer van de Sanden, Remy Letanoux, Adriaan Ruesink.
U20 SVH: Erik Versluis, Remy Letanoux, Adriaan Ruesink (allen 2x) en Dave Kortvriend.
Manmeer: 3 uit 3, (100%)
Manminder: 0 uit 7, (100%)
Strafworp SVH: 1 uit 1

• Het Y 3 – SVH 2