Belangrijke zege voor H1 in Zaandam

De tweede finale vond plaats op 1 april, geen grap, deze dag stond de Zaan op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moest worden, een hele bump supporters verzamelde zich bij de Wilgenring om per bus met de mannen van het eerste mee te reizen naar Zaandam.

SVH begon zowaar sterk aan de partij, dit was nog niet eerder vertoond. Helaas werd na mooie acties en samenspel het net niet gevonden en schoten de mannen al snel in het oude bekende schema. De eerste periode werd met een 1 - 0 achterstand afgesloten. Ook het tweede part ging verloren met 3 - 2, ondanks de goals van Max en Daniel. Ruststand : 4 - 2. Wat meer op een voetbal uitslag leek dan waterpolo.

De heren van het eerste wisten wat ze te doen stond en na een strenge toespraak van de hoofdcoach Joost Vlag begon het dan ook eindelijk te lopen. Weer scoorde Daniel en na goals van Marco en Michele was de inhaalrace, met een Italiaans randje, ingezet. Max maakte de 6-6 maar helaas bleef de Zaan ook scoren waardoor de tussenstand na het derde part, pijnlijk maar waar, 7 - 6 was voor de Zaan.

Alles kwam aan op het laatste part. Het publiek, wat vooral Rotterdams was, ging achter hun team staan en zorgde dat het zwembad op zijn grondvestte schudde. SVH had nog genoeg energie over en met deze boost van de trouwe supporters walste ze over de Zaan heen. Marco maakte de stand gelijk, waarna Max erover heen klapte en Jeroen met een knappe lob vanaf de top de genadeklap uitdeelde, 7-9. Een laatste tegenstribbeling van Zaandam haalde niks meer uit, met 8 - 9 werden de drie punten binnen gehaald en de SVH Supporters Bus kon feestend naar huis.

Twee van de drie finales zijn gespeeld, de Grande Finale staat a.s zaterdag op het programma. De laatste wedstrijd van het seizoen, de must see van het seizoen, de clash van de randstad: SVH tegen Den Haag. Komt u kijken?
Zaterdag 8 april om 20.30
in de Wilgenring, meer info: klik hier of voor het FB evenement: hier

• Seizoensafsluiting
  • Belangrijke zege voor H1 in Zaandam