Katwijk H1 - SVH H1

De mannen van H1 naderen zoals alle teams van de club het einde van het seizoen. Met nog vijf wedstrijden op het programma hebben de heren met 2 punten voorsprong op VZC Veenendaal het initiatief in eigen handen. Om eerste te blijven staan moeten zij er wel voor zorgen dat zij geen puntenverlies lijden.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Katwijk op het programma. Een geduchte tegenstander voor SVH die met veel inzwemmende acties chaos probeert te kweken in de defensie.

Bij aankomst in Katwijk betraden wij met onze zaklampen het zwembad. De badmeester was duidelijk het knopje van het licht kwijt waardoor de hele warming-up in het duister kon worden afgewerkt. Eenmaal het knopje gevonden kwamen daar de vele supporters tevoorschijn die speciaal waren meegereisd om aan te moedigen.

De wedstrijd was gestart en het duel kon gaan beginnen. Daniel had er zin in en startte de eerste periode goed door 3 maal te scoren. Helaas konden de tegenstanders in het begin niet van het scoren worden weerhouden. Gelukkig kwam er steeds meer focus in de verdediging. Met een mooie goal van Hidde uit de manmeer werd de periode afgesloten met 2-5.

Begin tweede periode opende Katwijk met een doelpunt. Een minuutje later scoorde Michele vanaf de rechterkant uit de manmeer met een bekeken schot langs de blokker en keeper. Aan het einde van de periode maakte Daniel en Max nog goals waardoor de tweede periode met 4-8 kon worden afgesloten.

in de rust kregen de mannen van Katwijk een donderspeech van de coach die voor het gehele zwembad te volgen was. Dit had blijkbaar geholpen want de eerste minuten van de 3 periode verliepen gunstig voor de Katwijkers. In een slordige fase werd de stand dichter bij elkaar gebracht naar 6-8. Gelukkig kreeg SVH weer grip op de wedstrijd. Aan het einde van de periode werden er nog drie goals gemaakt waardoor de stand op 6-11 kwam te staan. Puts (Peter Zwamborn) vulde het team weer als vertrouwd aan en scoorde de laatste bal mooi vanaf de paal in de manmeer.

De vierde periode startte en dezelfde puts had er zin in. Hij bleef nog twee maal alert op de paal en scoorde hiermee een hattrick. Vervolgens kwam er weer een slordige fase. De tegenstander mochten nog 3 maal scoren waardoor uiteindelijk een eindstand van 9-14 op het scorebord kwam te staan.

Achteraf was iedereen tevreden over de wedstrijd. Het geeft goed vertrouwen voor de laatste fase van de competitie. Met nog vier wedstrijden op het programma heeft iedereen nu de maximale focus. Volgende wedstrijd tegen SGHA zal een pittige worden. De heren willen op revanche gaan aangezien zij uit de beker zijn geknikkerd door de Friezen. Dus spektakel gegarandeerd!

Hopelijk tot 18 maart!
(18.35 Wilgenring)