Martin Pronk leidt H1 naar overwinning

Op een regenachtige zaterdagmiddag trokken de mannen van heren 1 met coach Martin Pronk richting het oude Nijmegen. Het Nijmegen, gehaat bij de Arnhemmers (lees Jeroen Selten) en oud thuis voor Daniel, is heel gemakkelijk te bereiken. Het is ongeveer 100 kilometer rechtdoor rijden zonder iets te doen. Maar na die 100 kilometer kom je dan eindelijk aan op de Planetenstraat. Waarom alle zwembaden op Planetenstraat, weg of laan gevestigd zijn blijft een raadsel en als iemand het weet dan horen wij dat graag.

Een sterke ploeg zonder de Italianen, maar met Peter Zwamborn en Adriaan Ruesink wandelde vol vertrouwen het zwembad binnen. SVH stond namelijk op de eerste plek voor het begin van de wedstrijd en Aqua Novio laatste. Tijdens de voorbespreking werd iedereen nog wel even op scherp gezet. De thuisploeg was namelijk nog wel ongeslagen in eigen bad, waar de muren de mooie boodschap "een dagje plonzen in de pret" mee gaven. SVH wilde wel pret maken in het water en kwam voor de verandering een keer op voorsprong door een mooie goal van Max. Aan het begin gingen beide ploegen gelijk op tot een stand van 2-2. Dit was het moment dat Daniel besloot de keeper mentaal te breken door een bal via de maan het doel in te lobben. Snel hierna liet Jelle de keeper weer vissen na goed uitgespeelde overtalsituatie. Einde eerste periode 2-4.

Al snel in de tweede periode bleek dat de Nijmegenaren niet geleerd hadden van de vorige man-meer. Op exact dezelfde wijzen verdween de bal wederom via de paal in het doel. De gasten kregen nog een doelpunt tegen voordat de wedstrijd een niet vaak voorkomende wending kreeg. Een van de spelers van Aqua Novio maakte boven water een slaande beweging en werd hiervoor bestraft met een UMV-4 en een strafworp. Hoe je dat op het oude formulier weergeeft was altijd een hoofdpijn moment, maar met de komst van de tablet was dit voor de jury relatief eenvoudig. SVH lag dus 4 minuten met een man meer in het water. Optimaal benutten en uitbuiten zou een ieder denken, zeggen en doen. Echter bleek dit bij SVH niet zo goed te gaan. Veel aanvallende overtredingen en een te langzaam spel leidde er toe dat er slechts twee doelpunten gemaakt werden in deze 4 minuten. De glans was verdwenen. De aanvallen werden gekenmerkt door inspiratieloosheid en een rendement zo laag als de rente op je betaalrekening. Het is dat de wederom geweldig keepende Jan vele ballen kon keren dat SVH stand kon houden in de vesting van de hekkensluiter. De uiteindelijke uitslag werd 8-11. Na de wedstrijd was er alleen geen goed gevoel. De punten waren weliswaar behaald, alleen een goede prestatie was het niet. Alleen maar reden om aankomende week weer keihard te werken zodat volgende week Katwijk in eigen bad met goed spel verslagen kan worden.

Deze wedstrijd zal om 17:50 beginnen in zwembad de wilgenring gevestigd aan de Melanchthonweg, dus niet Planetenweg. Iedereen is van harte welkom om te komen kijken, juichen en hopelijk vieren.

• Martin Pronk leidt H1 naar overwinning