H2 pakt zilver

Als voorprogramma op de wedstrijd van Heren 1 mocht SVH 2 de degens kruisen met Den Haag 2. Voor de wedstrijd stonden er drie ploegen op 52 punten, SVH, Den Haag en De Zijl. De Zijl had een beter onderling resultaat en had alles in eigen hand. De twee andere ploegen in de Wilgenring maakte er een mooi schouwspel van, een echte kampioenswedstrijd. SVH 2, onder leiding van Victor van de Berg, trok uiteindelijk aan het langste eind.

De verdediging van SVH moest even wakker worden. De vooraf uitgesproken angel van Den Haag, hun contra, leverde binnen een minuut de 0-1 op. Maarten Beek zorgde vanaf de midvoor voor een strafworp die door Jan-Maarten de Reus werd binnen geschoten. Een aanval later gebeurde precies hetzelfde, maar Jan-Maarten miste deze buitenkans. Nadat de Rotterdamse keeper een U20 had gekregen, was de communicatie met de scheidsrechter niet helemaal duidelijk en kreeg Peter Versluis ook een strafworp op zijn naam; 2-2. Maarten Beek zorgde vanaf de midvoor weer voor een voorsprong. Den Haag kwam via een carambole in de slotseconde weer op gelijke hoogte.

In de tweede periode schoot Adriaan Ruesink, na een lange sprint, de Rotterdamse formatie weer op voorsprong. Bij de gelijkmaker van Den Haag zag de goalie van SVH er niet goed uit. Hoe snel de ploegen in het 1e part tot scoren kwam hoe moeizaam kwamen de kansen in het middenbedrijf. SVH overleefde een aantal ondertalsituaties en via een mooie slingerbal van opnieuw Maarten Beek startte SVH het laatste deel van de wedstrijd met een 5-4 voorsprong.

SVH 2 heeft verreweg het minste aantal tegendoelpunten van de competitie. Ook nu was de verdediging bijna niet te kloppen. Goali Peter Versluis revancheerde zich van een slechte 1e helft met een reeks goede reddingen. Twee minuten voor tijd schoot Peter Zwamborn van de 5 meter (weer overtreding op Maarten Beek) de 6-4 op het bord. Den Haag kreeg ook een strafworp, maar kon deze niet achter Versluis krijgen. In de daaropvolgende aanval scoorden de ooievaars wel en met nog anderhalve minuten te scoren werd het toch nog spannend. SVH miste een manmeer en met 13 seconden nam Den Haag nog een Time-Out. Ook nu was de verdediging op orde waardoor er geen schot meer op goal kwam.

De Zijl won makkelijk in Amersfoort en is kampioen van de reserve 2e klasse A, vanaf hier de felicitaties. SVH 2 speelde een raar seizoen, met vele personele wisselingen. In oktober werden er drie wedstrijden op rij verloren waardoor het kampioenschap eigenlijk al uit zicht was. Sinds die ene training en de wedstrijd tegen AZC-uit werd er niet meer verloren en won SVH 2 (op een wedstrijd na) 17 wedstrijden achter elkaar. Helaas wordt de competitie beslist op 1 extra uit gescoord doelpunt van De Zijl in de wedstrijd van 1 oktober. Zilver dus voor SVH H2.

SVH 2 – Waterpolo Den Haag 2: Eindstand: 6-5
Doelpunten SVH: Maarten Beek 3x, Jan-Maarten de Reus, Peter Zwamborn, Adriaan Ruesink. U20 SVH: Peter Versluis 2x, Jan-Maarten de Reus 2x, Erik Versluis 2x, Maarten Beek.
Manmeer: 0 uit 2.
Manminder: 0 uit 5.