Doelpuntenmachine Joey Schellingerhout naar SVH heren 1

De 22-jarige waterpoloër komt over van BZ&PC Bodegraven waarmee hij in 2016 de ManMeer cup won. De oud jeugdinternational is de derde versterking op rij voor het team van Joost Vlag.

Schellingerhout begon zijn waterpolo carrière bij AZC, maakte op zijn veertiende een kortstondige overstap naar GZC Donk, waarna hij op zestienjarige leeftijd weer terugkeerde bij de eredivisieclub uit Alphen. In de drie jaar die volgde maakte de topschutter veel mee. Met zijn ploeg speelde hij degradatiewedstrijden maar reikten ze ook ver in de play-offs. Het hoogtepunt was het bereiken van de bekerfinale in 2012. Daarnaast heeft Joey alle jeugdselecties van Jong Oranje doorlopen en was hij tijdens het EJK te Frankrijk in 2012 van meerdere wedstrijden de topscoorder.

In 2014 vertrok Schellingerhout bij AZC en ging hij naar BZ&PC Bodegraven, daar werd hij dé smaakmaker van het team. Ondanks degradatie naar de tweede klasse won hij in 2016 de ManMeer cup. Na drie jaar Bodegraven volgt nu de stap naar Rotterdam. De stad waar Schellingerhout zijn master Fiscale Economie aan de Erasmus Universiteit aan het afronden is, een baan heeft gevonden en wil gaan wonen. Bij SVH zal Schellingerhout weer gaan spelen met Milan de Koff, zijn oud teamgenoot bij Jong Oranje, en uitkomen op het hoogste niveau van Nederland.

"Na drie jaar een stapje terug te hebben gedaan en de focus op mijn studie te leggen, wordt het nu weer tijd om de uitdaging aan te gaan en mee te strijden op het hoogste toneel. SVH is een ambitieuze club met een frisse blik op de toekomst, ik hoop mijn steentje te kunnen bijdragen aan de ambities van deze vereniging." – aldus Joey zelf. Teammanager Jan Schrama is ook enthousiast over de transfer: "Fantastisch dat Joey ons komt versterken. In onze zoektocht naar versterkingen gaan we selectief te werk. Daardoor proberen we de clubcultuur en de verhoudingen binnen de spelersgroep zorgvuldig te bewaken. Joey past perfect in het profiel dat we voor ogen hebben."

PS: Joey zoekt nog een appartement in Rotterdam (Noord), mail gerust als je iets weet!
Foto: #9 Joey Schellingerhout

Bron: foto: waterpolo.nl