Kampioenswaardige wedstrijd Dames 1

Zaterdag stond de Rotterdamse derby op het programma. Menig SVH-speelster woont op loopafstand van het uit-zwembad en met veel SVH-publiek leek het net op een thuiswedstrijd. SVH-coach Peter Versluis kon niet beschikken over zijn voltallige selectie. Drie speelster waren afwezig. Vervanging werd gevonden in de ervaren Ingeborg van de Geest en jeugdspeelsters Marilene Dortland (17) en Nikki van Prooijen (15). Met felheid en onverzettelijkheid zetten de dames de volgende stap richting het kampioenschap door de thuisploeg op een 4-8 nederlaag te trakteren.

In het begin van de wedstrijd had SVH nog moeite met de verdediging van ZPC. De thuisploeg kwam op voorsprong door een overtalsituatie binnen te schieten. Daarna was het Marilene Dortland die SVH op sleeptouw te nam door twee aanvallen achter elkaar binnen de schieten. ZPC kwam weer op gelijke hoogte door een schot net buiten de 5 meter. Lisanne Pietermaat zorgde er voor dat de stand na 1 periode 2-3 was.

De eerste twee minuten van de tweede periode werd de meest effectieve fase van het seizoen. Binnen 2.5 minuut scoorde SVH drie keer. Eerst nam Ingeborg van de Geest de geboden ruimte van de zoneverdediging op de korrel, de volgende aanval scoorde Kiki Hoek met een backhand vanaf de midvoor en Marianne Brouwer schoot van zeer grote afstand de bal in de kruising (2-6).
Na een onderwatergevecht mocht Kiki
Hoek en haar directe tegenstander naar de hoek. Kort daarna mocht ook Nikki van Prooijen op het strafbankje plaats nemen. Keepster Eline van der Ent had haar verdediging goed op orde, waardoor ZPC niet tot scoren kwam. SVH liet via Marianne Brouwer wel zien hoe je een man meer in een smal bad afmaakt. Door een vrije bal buiten de 5m maakte ZPC vlak voor de helft wissel de score 3-7.

In de tweede helft van de wedstrijd viel SVH gecontroleerd aan en behield daarmee de controle over de verdediging. Ondanks dat Ingeborg van de Geest 2x naar hoek moest zwemmen kwam ZPC niet tot scoren. SVH benutte haar overtal situaties helaas ook niet en met een afstand schot van ZPC kwam de 4-7 op het bord te staan.

Over de laatste periode kunnen we kort zijn. ZPC kon niet meer,
SVH hoefde niet meer. Gestructureerd en zonder risico werden de aanvallen lang opgezet zodat de verdediging niet in de problemen kwam. De enige die twee keer op het formulier kwam was Elise Pietermaat. Eerst met een U20, ZPC kon door actief verdedigen zelfs niet tot een schot komen. En vlak voor tijd was het die zelfde Pietermaat die door een prachtige pass van Marianne Brouwer alleen voor de keepster werd gelegd.

Later in de middag kwam er nieuws uit Vlaardingen dat de enige 'concurrent' voor het kampioenschap verloren had. Op punten zijn de dames dus kampioen, maar de eerste komende thuiswedstrijd wordt door coach Peter Versluis gezien als echte kampioenswedstrijd. "Thuis je feestje vieren is veel leuker dan via de groepsapp kampioen worden. Ik beschouw a.s. zaterdag gewoon als onze kampioenswedstrijd. Ik hoop dat veel SVH-ers naar dames 1 komen kijken.". Dames 1 start a.s. za om 17.45u (Wilgenring) tegen D-elft, direct gevolgd door de kraker van H1 tegen SGHA.

ZPC Rotterdam – SVH
Eindstand 4 – 8
Doelpunten SVH: Marianne Brouwer, Marilene Dortland beide 2x, Lisanne Pietermaat, Ingeborg van de Geest, Kiki Hoek en Elise Pietermaat
U20 SVH: Ingeborg van de Geest, Marilene Dortland, Nikki van Prooijen, Kiki Hoek en Elise Pietermaat.
Manmeer: 2 uit 3
Manminder: 1 uit 5