D1 wint kampioenswedstrijd

Nadat de dames van SVH vorige week al niet meer in te halen waren voor de concurrentie speelde ze afgelopen zaterdag in Wilgenring hun kampioenswedstrijd. Voor de ogen van veel supporters werd laagvlieger D'elft met duidelijke cijfers verslagen.

Al in de 1e periode bleek SVH te sterk te zijn voor de tegenstander. Via Caitlin van der Walle (midvoor) en Marianne Brouwer (manmeer) op een 2-0 voorsprong. SVH zwom elke aanval zoveel mogelijk de contra en werd beloond met een strafworp, welke werd binnengeschoten door Kiki Hoek. Caitlin van der Walle scoorde, via zelf verdiende overtalsituatie, het vierde doelpunt. D'elft kwam vlak voor tijd op het scorebord door een benutte penalty.

In het middenbedrijf van de wedstrijd trapte SVH niet volledig het gaspedaal in. Gecontroleerd en met zorgvuldig spel liep SVH maar een beetje uit via Sofie Schipper en Lisanne Pietermaat (2x). D-elft kreeg meerdere kansen, maar Eline van der Ent hield, zelfs met een dubbel ondertal, haar doel leeg.

In de laatste periode liep SVH toch nog uit naar een grote score en trakteerde het publiek op mooie doelpunten. Caitlin van der Walle scoorde al naar 17 seconden vanaf de midvoor. D-elft scoorde pas halverwege het part haar tweede doelpunt. In de laatste anderhalve minuut scoorde SVH drie keer. Kiki Hoek maakte haar 50ste en 51ste doelpunt van het seizoen en Marianne Brouwer joeg de bal van grote afstand in de kruising.

Bij het behalen van het kampioenschap werd coach Peter Versluis getrakteerd op een nat pak en vervolgende spoot aanvoerder Lisanne Pietermaat haar team onder de champagne. De dames van SVH spelen nog 3 wedstrijden. Coach Peter Versluis: "Deze staan in het teken van volgend jaar, waarbij we in de 1e klasse meer tegenstand zullen krijgen dan dit seizoen".

Doelpunten SVH: Lisanne Pietermaat, Kiki Hoek, Caitlin van der Walle (allen 3x), Marianne Brouwer 2x, Sofie Schipper.
U20 SVH: Kiki Hoek 2x, Marilène Dortland, Eva van de Cammen, Lisanne Pietermaat, Daphne Kruk
Manmeer: 2 uit 5
Manminder: 0 uit 5