SVH H1 - SGHA 1

Afgelopen zaterdag kregen de heren van de jarige Joost Vlag SGHA uit Heereveen op bezoek. Revanche werd gezocht en gevonden nadat het de Friezen waren die een einde maakte aan het bekersprookje. Een beter cadeau hadden de spelers hun coach niet kunnen geven. Met nu nog drie wedstrijden te spelen tot het einde van het seizoen houdt keeper en schrijver van onderstaand verslag, Jan, het kort maar krachtig.

In een dubbele confrontatie tegen Heerenveen boekte de Rotterdamse trots dit weekend twee belangrijke overwinningen. Waar de voetballers van Feyenoord na rust een achterstand ongedaan maakten, volgden zij het voorbeeld van SVH waterpolo. In de eerste helft speelde SVH heren 1 inspiratieloos, met een 1-4 achterstand tot gevolg. Na een donderpreek van coach Vlag stelde SVH heren 1 in de tweede helft met 9 doelpunten op rij duidelijk orde op zaken. Verdedigend werd gedurende 19 minuten en 25 seconden netto-speeltijd geen doelpunt meer weggegeven. Eindstand: 10-5. Aankomende zaterdag speelt SVH heren 1 om 18:30 uur de uitwedstrijd tegen OZ&PC Oldenzaal.

Tot slot maakt SVH heren 1 graag van de gelegenheid gebruik om de achterban te bedanken voor alle steun en om SVH dames 1 te feliciteren met het behaalde kampioenschap!

Zaterdag 25 maart speelt H1 uit in Oldenzaal tegen OZ&PC om 18.30. De week daarop spelen de Rotterdammers wederom uit, dan tegen ZV De Zaan (21.05), een lastige tegenstander. Vanuit het bestuur wordt gekeken of er animo is om met een bus vanaf de Wilgenring naar Zaandam te rijden. Lijkt je dat leuk? Mail dan naar voorzitter@svh-waterpolo.nl. Meer over de SVH supporters bus volgt later. En last but not least is op zaterdag 8 april de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis om 20.30.

• D1 wint kampioenswedstrijd
  • SVH H1 - SGHA 1