​Claudio di Martino van ZV de Ham naar SVH H1

De 30-jarige Italiaan komt over van ZV de Ham uit Wormerveer waar hij het afgelopen seizoen in 20 wedstrijden 22 keer scoorde. De voormalig Italiaanse jeugdinternational speelt sinds drie jaar in Nederland en neemt al zijn ervaring nu mee naar SVH.

In Italië groeide hij op onder de vleugels van de waterpolo grootheden van Posillipo. De club waar hij tot zijn 17e in de jeugd speelde en daarna door werd uitgeleend aan verenigingen in de Italiaanse A2 serie. Acht jaar lang speelde hij voor promotie naar de A1 serie met clubs als Latina Pallanuito, Canottieri Napolo, Vigevano(Milan) en Rari Nantes Napoli.

Ondertussen studeerde Claudio ook hard aan de universiteit waar hij zijn Master in Finance Cum Laude behaalde. Na zijn afstuderen en drie jaar gewerkt te hebben in Italië besloot hij om naar het buitenland te verhuizen. Via Otto Frikk kwam Di Martino bij BZC Borculo in de Eredivisie terecht, daarna speelde hij voor de Polar Bears en tot dit seizoen kwam hij uit voor De Ham. De veelzijdige speler woont en werkt in Amsterdam en denkt nu zijn steentje bij te kunnen dragen in Rotterdam.

"Met de komst van Claudio is de selectie nu in principe compleet. Claudio is een ervaren eredivisiespeler en heeft zijn sporen verdiend, dat is in onze toch relatief onervaren en jonge groep een perfecte aanvulling. We hebben vier directe versterkingen voor het eerste team mogen verwelkomen en achten onszelf nu zeker in staat om komend seizoen een rol van betekenis te gaan spelen in de Eredivisie." – Bas Krootjes penningmeester en waarnemend voorzitter SVH

H1 coach Joost Vlag over Claudio: "Met zijn tactisch en technisch vernuft en zijn ervaring zal hij het niveau nog verder omhoog brengen."