SVH H2 - Donk 5

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het ervaren team van Widex GZC Donk 5 op het programma. Gezien de ruime overwinning die tijdens de uitwedstrijd was behaald, leek het een makkelijke avond te worden in de Wilgenring...

Met Michael Mac Donald als speler/coach op de kant die niet zou spelen wegens een blessure, was de taak van H2 duidelijk; vol gas erboven op en de tegenstander geen kans geven. Dit werd ook gedaan en SVH kwam in de eerste periode op 3-0 voorsprong na doelpunten van Adriaan(2x) en Erik. Toen gebeurde er iets wat niemand verwachtte, een speler van de tegenstander schoot de bal met nog 1 seconde op de klok in de kruising. Op zich is dat niet zo bijzonder, maar gezien de afstand van waar dit gebeurde was dit een knap doelpunt. De speler lag namelijk nog op zijn eigen helft.

In plaats dat SVH scherp begon aan de tweede periode, lieten ze Donk rustig aansluiten tot 3-3. Toen was Peter Z. het zat en nam het team op sleeptouw door een keer te scoren, waarna Jelmer zijn voorbeeld volgde en met een mooie drukbal de keeper verraste. In de derde periode ging SVH vrolijk door met scoren door doelpunten van wederom Peter en Aad. Je zou denken dat SVH nu de wedstrijd rustig zou uitspelen, maar weer gaven ze de mannen van Donk hoop door hun twee keer te laten scoren.

De laatste periode startte met een stand van 8-6 op het scorebord en de boodschap was duidelijk: lange aanvallen spelen en de verdediging dicht houden. Helaas kwam Donk weer tot scoren en kon het nog eens echt spannend worden. Gelukkig kregen we een U20 mee en de manmeer werd door Peter afgerond vanaf de paal. Niet lang daarna kregen we nog een manmeer en dit keer was het Maarten die de goal maakte vanaf de andere paal. Stand 10-7 met nog 2 minuten te spelen. Het normaal gesproken ijzersterk verdedigende H2 liet Donk nog twee keer scoren simpelweg omdat er niet goed opgelet werd. Zo stond het ineens 10-9 met nog een minuut te spelen. SVH kreeg in de laatste minuut nog een manmeer en er werd zelfs een timeout genomen, maar deze werd niet verzilverd in een doelpunt. Peter vond toen dat hij nog een keer moest scoren en pakte de bal af van de tegenstander en trok een sprintje naar het goal om de jonge keeper te passeren.

Eindstand 11-9. Doelpunten: Peter Z. 5x, Adriaan 3x, Jelmer, Maarten en Erik 1x.
Persoonlijke fouten: Adriaan 3x, Peter Z., Maarten en Dave 1x.

• SVH H2 - Donk 5