Even voorstellen: Het Bestuur

Je ziet ze op evenementen, langs de waterkant en natuurlijk op de algemene ledenvergadering. Af en toe hoor je van ze via de mail, krijg je het seizoen boekje of zie je een foto op Instagram. Het zijn de stille krachten die de vereniging runnen. De vrijwilligers die SVH in hun hart hebben zitten. Maar wie zijn die mannen achter het SVH gordijn nu eigenlijk?

Grapje, dat SVH gordijn bestaat natuurlijk helemaal niet. Het bestuur is overal en waarschijnlijk kennen jullie de meeste leden al. Wat iets minder bekend is wat ze eigenlijk allemaal doen behalve op vergaderingen gezellig biertjes drinken. En bij wie je moet zijn wanneer je een vraag hebt of een idee. Daarom stel ik u nu met trots voor aan het SVH Bestuur anno 2016.

De aanvoerder van het team is voorzitter Jelle van de Sandt, deze goedlachse SVH'er speelt al vanaf zijn jeugd bij de club en heeft jarenlang in H1 gediend. Nu speelt hij voor de gezelligheid in H3 maar traint nog wel met de selectie mee. Jelle is het gezicht van SVH en zijn taak binnen het bestuur is te zorgen dat de neuzen dezelfde kant op staan. Elk team heeft wel een veteraantje in zijn midden en in het geval van het bestuur is dat polosecretaris Peter Versluis. Dit wordt zijn 9e jaar in het bestuur. Als keeper van H2 beschermt hij zijn team voor goals en in het bestuur probeert hij met zijn ervaring ook foutjes te voorkomen. Alles wat met wedstrijden te maken heeft valt in zijn takenpakket. Jeroen Selten is de midachter van H1 en ook in het bestuur heeft hij een belangrijke taak. Hij is verantwoordelijk voor de jeugd en neemt bijvoorbeeld de teamindelingen van de jongste SVH'ers op zich. H1 basisspeler Joris Beek (beter bekent als Barry) kan je inzetten op verschillende posities zo is hij in het bestuur secretaris (als je gegevens niet kloppen, klop dan bij hem aan) maar is hij ook verantwoordelijk voor de communicatie. Voor de gezelligheid moet je bij Gijs Ooms zijn hij is de voorzitter van de Barcommissie. Hij regelt niet alleen goede feestjes maar zorgt ook voor de materialen, dankzij hem kunnen we lekker een balletje gooien in het water. Iets wat hij dan ook met plezier doet met zijn H3 teamgenootjes. Een daarvan is Bas Krootjes, de penningmeester van het bestuur. Hij houdt de geldzaken van de vereniging goed in de gaten.

Nieuw in het bestuur team zijn Hidde van der Wal, Martin Schreij en Michel Leeuwen.
Hidde gaat de evenementen op zich nemen en als bijna geboren SVH'er kun je daar geen betere voor verzinnen. Reken er dus maar op dat de SVH-evenementen zoals het jaarlijkse herentoernooi nog leuker worden. Martin is ook geen onbekende SVH'er, hij speelt zelf in H4 en is coach van H2 geweest. Omdat het bestuur vrijwilligers erg belangrijk vindt gaat hij daar meer aandacht aan besteden als vrijwilligerscoƶrdinator. Ook de seniorenteams kunnen meer liefde gaan verwachten want H5 speler Michel neemt hun onder zijn hoede. Net zoals jeugdspelers of hun ouders bij Jeroen terecht kunnen staat voor de senioren Michel klaar.

Je kunt dus wel stellen dat we als vereniging een goed bestuur team hebben! Hun visie is ook helder. Van SVH de gezelligste waterpolovereniging van Rotterdam maken. Met deze vier pijlers voorop; gezelligheid, ambitie, vrijwilligers en sportiviteit.

Misschien vraag je, je nu alleen af; dit is een herenteam. Waar zijn de dames? Geen zorgen! Zo is Jeroen de enige heer in de jeugdcommissie, zitten er in de barcommissie veel meiden, helpt een dame met de communicatie voor de club en staan er bijna evenveel vrouwelijke trainers op de zwemkant als mannelijke.

Heb je na het lezen van dit stukje nog vragen of ideeƫn? Op de contactpagina vindt je de gegevens om met de juiste bestuursleden in contact te komen. Mail gerust!

Vlnr: Bas, Jeroen, Jelle, Peter, Joris, Gijs, Martin, Michel en Hidde.

• Even voorstellen: Het Bestuur