OZ&PC H1 - SVH H1

Nog 3 finales, maar je kan maar een finale per keer spelen: 25 maart was de eerste. Oldenzaal uit, de gepromoveerde ploeg doet het uitstekend al was de thuiswedstrijd voor het eerste heren team een gemakkelijke prooi. De wedstrijd startte met een opkomen, de Champions League waardig en de mannen hadden er zin in.

De eerste part begon direct met een tegenslag, 2-0 voor de thuisploeg, twee maal stom balverlies voorin. Marco Zenoto deed wat terug, twee goede schoten en het stond weer 2:3 omdat tussendoor Oldenzaal een manmeer benutte. Een contra tegen zorgde voor weer een voorsprong van twee, in de laatste seconden maakte Marco zijn derde en die van SVH. 4-3 een achterstand maar met perspectief.

Het tweede part bleef op en neer golven, doelpunten om-en-om met een domper voor de mannen van Vlag: 23 seconden voor het verstrijken van de eerste 16 minuten maakte de thuisploeg 7-6. Zelfde achterstand als na 8 minuten maar met minder tijd om in te lopen.

Na de vijf minuten rust trokken de ploegen de lijn door van de eerste periodes, goals om en om waarbij de thuisploeg elke kans leek te benutten en SVH zichzelf tekort deed. Daardoor liep de sterk spelende promovendus, die in hun eerste seizoen op dit niveau een zeer goede indruk maken, uit naar 13-10.

Weer moesten de mannen karakter tonen, en hoe! Met 4 goals in 3 minuten werd de achterstand omgebogen tot een 13-14 voorsprong. SVH liet even zien diep te kunnen gaan en over kwaliteit te beschikken. Waarna de thuisploeg zich terug knokt tot 14-14. Met een time out en een weergaloze goal van Daniƫl Muth leek de zege binnen handbereik: 14-15 met nog 1:03 op de klok. Een waanzinnige actie van midvoor Maik Slot gaf de thuisploeg toch nog een verdiend punt. Eerlijk gezegd verdiende de mannen dit ook.

Door het puntverlies staan de mannen nu op gelijke hoogte met VZC met beide 51 punten. Ter vergelijking, de kampioen van vorig jaar verzamelde 45 punten en was drie wedstrijden voor het eind al kampioen. Het onderling resultaat is in het voordeel van SVH waardoor alles nog in eigen handen is. Nog 2 finales, maar zoals gezegd: je kan maar een finale per keer spelen. Volgende week moeten de mannen naar Zaandam voor de confrontatie met De Zaan dat dit weekend verloor van de concurrent bovenaan. Wij hopen u daar te zien, met de bus of eigen vervoer. Alle beetjes die het eerste heren team kan ondersteunen in deze finale is gewenst.

Volgende week rijdt de SVH supporters bus vanaf de Wilgenring naar Zaandam. Voor 5eu kunt u mee. Wilt u meerijden en onze jongens op z'n SVH best aanmoedigen? Mail dan naar voorzitter@svh-waterpolo.nl,

• OZ&PC H1 - SVH H1