Bart Boevink nieuwe coach SVH Heren 2.

Vanaf komend seizoen zal Bart Boevink de technische staf van de herenselectie van SVH versterken. In eerste instantie zal Boevink zich richten op het tweede herenteam daarnaast zal hij hoofdcoach Joost Vlag ondersteunen bij het vlaggenschip. Met de promotie naar de eredivisie zal de herenselectie de extra begeleiding nodig hebben om een goed figuur te slaan in de hoogste waterpoloklasse van Nederland.

Boevink wil met H2 dichtbij het eerste team komen te staan zodat het niveau op de training verder omhoog gaat. H2 miste dit seizoen het kampioenschap op basis van één uit-doelpunt. "De doelstelling is om met heren 2 kampioen te worden. Het liefst groeien we daarna verder door in de competitie voor reserveteams" aldus de 35-jarige Gouwenaar.

Sinds zijn 9e is Boevink actief in het waterpolo. Zijn waterpolo carrière begon bij GZC Donk hij bereikte daar het tweede team (reserve 1e klasse bond). Op eigen verzoek is hij lager gaan spelen en heeft hij gekozen voor zijn maatschappelijk carrière. Op dat moment startte hij ook zijn scheidsrechtersloopbaan. Daarin was hij naast bondsscheidsrechter ook voorzitter van de regio scheidsrechter commissie in regio west.

De afgelopen jaren was hij hoofdcoach van ZPC Woerden waarmee hij twee keer achter elkaar promoveerde tot de 3e klasse bond. De uitdaging die hij bij SVH vindt komt overeen met zijn huidige cursus waterpolo trainer 3 van de KNZB. In het dagelijks leven is hij eigenaar van Boevink Sport stimulering waar hij onder andere sportevenementen mee organiseert zoals de Goudse City Swim. Ook is hij verenigingsmanager bij een atletiekvereniging.

Het bestuur van SVH is blij met de komst Boevink. Seniorencoördinator Michel van Leeuwen: "We wisten dat Bart bij Woerden zou stoppen. Joost kende Bart ook al van hun gezamenlijke tijd bij Donk. Hij stond bovenaan ons lijstje om aan de technische staf toe te voegen. We zijn heel blij zo ver voor de start van het seizoen Bart bij de club te hebben."

• Bart Boevink nieuwe coach SVH Heren 2.