SVH – ZV de Ham

datum: 03 - 04

Dit weekend stond voor Heren 1 de thuiswedstrijd op het programma tegen ZV de Ham. Een tegenstander die ongetwijfeld nog mooie herinneringen heeft aan de Play-outs van vorig jaar in onze Wilgenring. Zonder de geschorste basisspelers Petar (2 wedstrijden) en David (1wedstrijd) en zonder de geblesseerde Rok Resnik stonden onze helden voor een lastige kluif. Voordat de wedstrijd begon benadrukte coach Marco Booij dat er voor een zo goed mogelijk resultaat moest worden gestreden zodat de heren met een goed gevoel richting de Play-outs toe gingen. Onze captain Joris Beek voegde hier nog aan toe dat we vooral ook plezier moeten uitstralen. Alles staat in het teken om wederom op die laatste meest belangrijke wedstrijden te pieken.

De eerste periode begon SVH zeer sterk. Dit voorkwam niet dat de bezoekers de openingstreffer van de wedstrijd scoorden 0-1. Hierna begon echter een reeks van 3 goals voor SVH. De eerste was een mooi geplaatst afstandsschot van onze super Sloveen Benji zoals we dat wel vaker van hem zien. In de daaropvolgende aanval mocht Jeroen Selten met zijn kenmerkende passie de bal tegen de touwen werken. De derde goal nam wederom Benji voor zijn rekening met wederom een mooi afstandsschot na een time-out aangevraagd door SVH waardoor de eindstand van het eerste part eindigde in een 3-1 voorsprong voor de thuisploeg.

Na een sterk eerste part van SVH begonnen de bezoekers wakker te worden. Dit was zowel te merken aan hun verdediging als op het scoreformulier. De ham scoorde dit part 4 keer omdat SVH zowel scherpheid en een stukje venijn miste om hier een antwoord op te geven.

Met een score van 3-5 in het voordeel van de tegenstander ging SVH de rust in voor het derde part.

Na een toespraak van Marco ging SVH met frisse moed het derde part in. Waar de Ham eerste nog een penalty miste scoorde ze wederom 3x achter elkaar binnen 1 minuut vanuit contra aanvallen door slordigheden in de aanval van SVH en onoplettendheid in de verdediging. Hiermee werd de achterstand naar 3-7 vergroot waarmee de tegenstanders de wedstrijd naar zich toe leken te gaan trekken. Echter na een goed uitgespeelde aanval laat in het derde part maakte Yorick ter Heegde vanaf de midvoorpositie een einde aan de doelpuntendroogte aan de kant van SVH. Via een prima lob-pass van Jeroen Selten vanaf de linkervleugel kon de bal direct in het doel worden afgewerkt 4-7. De Ham scoorde hierna nog de 4-8 waardoor het gat nog steeds aanzienlijk groot bleef vlak voor de start van het vierde part.

Aan het begin van het vierde part werd het gat tussen de twee teams vergroot naar 4-9. Captain Joris Beek antwoorde vlug via een goed uitgespeelde manmeer met een prima doelpunt vanaf de rechtervleugel waardoor de score op 5-9 gebracht werd. De ham scoorde hierna hun laatste goal van de wedstrijd 5-10 met nog 5 minuten te spelen. SVH bleef strijd leveren om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Door een goeie midvooractie van Benji die een sterke wedstrijd speelde mocht ter Heegde aanleggen voor een penalty welke hij ook feilloos binnen schoot in de rechterbovenhoek 6-10. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Jelle Kleijss die daarmee ook maar weer eens zijn kwaliteiten op de midvoorpositie bewees met een sterke actie 7-10.

Volgende week ontvangt het vlaggenschip van SVH de nummer twee uit de heren eredivisie UZSC om 19:00 uur. Met David in de gelederen teruggekeerd van een schorsing wil SVH wat dan nu op bijna volledige oorlogssterkte is het ook deze tegenstander knap lastig gaan maken.

Doelpunten SVH: Benjamin Popovic 2x, Yorick ter Heegde 2x, Jeroen Selten, Joris Beek, Jelle Kleiss ieder 1.

Wat vind je hier van?

Bekijk ook:

Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 80

2826 ms