Scheids bij de Robin van Galen Cup

datum: 31 - 05

Op zondag 17 mei organiseerde Rotterdamse Sporticonen het eerste levende eerbetoon aan de gouden waterpolocoach van Beijing 2008 voor 100 kinderen in het Rie Mastenbroek wedstrijdbad van Zwemcentrum Rotterdam.

Dolenthousiaste kinderen, meesten pas geboren na de Olympische Spelen van 2008, waar de waterpolodames wereldnieuws werden door in de finale de torenhoge favoriet Amerika te verslaan. Het leverde coach Van Galen de status op van beste Oranje-coach van Beijing, coach van het jaar en in 2018 de titel Rotterdams Sporticoon. Een goed georganiseerde middag waarbij de kinderen, verdeeld in leeftijdsgroep, een clinic kregen van The Coach himself. De basis van het waterpolo werd geleerd waarna de kinderen wedstrijdjes mochten spelen.

Ik mocht de oudste groep fluiten die 3 kwartier lang wedstrijdjes van 10 minuten speelden. Mooi om te zien dat ondanks dat er geen prijs te winnen was, de kinderen bloedje fanatiek probeerden te scoren. Altijd weer een genot om te zien en als scheidsrechter te mogen begeleiden.

Tot slot een heuse pers conferentie waarbij de kinderen vragen mochten steken aan Robin. En die waren niet mis: hoeveel verdien je als coach? Hoe oud moet je zijn om in het Nederlandse Team te spelen? En wat wilde Robin eigenlijk worden toen hij nog een kind was? Daar hoorden we dat Robin Economie heeft gestudeerd en 4 jaar als docent Economie heeft gewerkt. Zo hoor je nog eens wat!

Tot slot kregen alle kinderen, coaches EN scheidsrechters een medaille en werden de King en Queen of the Pool beloond met een wissel bokaal. Hiermee werd een zeer geslaagde middag afgesloten. Ik hoop er volgend jaar weer bij te zijn!

Voor een videoverslag van de dag klik hier.

Wat vind je hier van?

Meetrainen?

Nieuwsgierig hoe het is om waterpolo te spelen? Kom een keer meetrainen!
Mail voor meer informatie naar Joris Beek (secretaris@svh-waterpolo.nl).

Clubkleding nodig?

Clubkleding nodig? Bij Kwiek Sport koop je je SVH Zwembroek, Badbak, T-shirt of Tas.

Bekijk ook:

Warning: getimagesize(_assets/images/logo_css_svh/logo.png): failed to open stream: No such file or directory in /home/deb91626n2/domains/a1.bureau-ro.nl/public_html/_assets/includes/news/item.php on line 103

4495 ms